Zalety systemow w branzy gastronomicznej

Gdy bliżej przyjrzymy się obecnym trendom na rynku, to szybko zauważymy, że niemal każda branża czerpie największe korzyści po wdrożeniu odpowiednich systemów informatycznych. Wiadomo bowiem, że stosowanie nowych rozwiązań w pewien sposób pozwala zautomatyzować niektóre z najczęstszych zadań wykonywanych w firmie.

Oprócz wygody, oszczędzamy także na czasie i dostajemy przejrzyste informacje wysyłane przez oprogramowania, które pracują całą dobę analizując nasze przedsiębiorstwo. Możliwości jakimi dysponują wybrane systemy są nieograniczone.

Program do gastronomii

Przykładem może być chociażby dopasowany program do gastronomii. Wspólnie zintegrowany system zamówień, z wydaniem posiłków na kuchni i zewnętrzną dystrybucją, może na tyle usprawnić proces operacyjny restauracji, że oszczędność czasu będzie zauważalna gołym okiem. Ciągłe zapisywanie danych o operacjach i stałe ich przetwarzanie, pozwoli z drugiej strony na skuteczne kontrolowanie naszych finansów. Co więcej, przygotowanie dla programu odpowiedniej platformy do zarządzania, praktycznie do zera niweluje konieczność posiadania specjalistycznej wiedzy do obsługi systemu.

źródło: http://www.polkas.pl/praca/Ogloszenie_kierownik_ERP.jpg

Automatyzacja zamówień

Wyobraźmy sobie, że klient zamawia na tablecie u kelnera pizze. Zamówienie automatycznie trafia do kuchni. W tym samym czasie, dystrybucja zewnętrzna zgłasza zapotrzebowanie na tę samą pizze, którą zażyczył sobie klient wewnątrz restauracji. System wówczas automatycznie zleca wykonanie dwóch posiłków tego samego rodzaju, bez konieczności przekazywania informacji z ust do ust. Czynność jest wykonywana znacznie szybciej. Co więcej, dane na temat najczęściej zamawianych potraw gromadzą się w pamięci programu, który następnie jest w stanie określić, co przynosi nam największy zysk.

Zalety inteligentnych rozwiązań informatycznych są niezliczone. Warto samemu przekonać się o ich możliwościach.