Sprzet agd ikea

Prowadząc restaurację kuchnia powinna być zaopatrzona w szybką suma profesjonalnego sprzętu, który usprawni i przyspieszy pracę pracowników. Zakup odpowiednich narzędzi zależy jednakże w prawdziwej mierze od zapotrzebowania czy rodzaju menu.

W moc restauracjach oferujących staropolskie menu wskazane są szatkownice do kapusty, ponieważ warzywo wtedy jest elementem wielu tradycyjnych polskich dań. W ścisłych firmach cateringowych lub małych restauracjach zazwyczaj zbiera się ta mała, ręczna, zwykła szatkownica, uczyniona z plastiku czy drewna, dzięki której można również przygotować inne warzywa, jak np. ogórki czy marchewkę, z jakich najczęściej produkuje się m.in. świeże surówki. Przy większym zapotrzebowaniu niezbędny jest sprzęt różnego rodzaju, z wbudowanym silnikiem i przynoszony elektrycznie. Zwiększa się i głównie w średnich zakładach przetwórczych czy gospodarstwach rolnych.

Taka szatkownica jest niezmiernie wytrzymałym sprzętem o dużej jakości, która oznacza się te prostą obsługą. Sprzęt ten zwraca się m.in. z silnika, metalowego bębna czy korpusu oraz małej rynny, po której usuwa się poszatkowana kapusta. Niezwykle znaczącą stroną są noże zrobione ze określeni nierdzewnej, które mogą proponować przez długi okres czasu. Szatkownica może istnieć wyposażona na żądanie w drugie pozostałe elementy, jak np. świder, który pomoże przeciąć główkę kapusty na pół i zachowa pracy ręcznej. W współzależności od potrzeb można też zakupić przystawkę, która zapewni szatkowanie na plasterki innych warzyw, uchwyt wraz z kołami, dzięki którym można łatwo przesuwać sprzęt czy dodatkowe tarcze. Tarcze mają wpływ na rodzaj cięcia - potrafią toż żyć niskie kawałki, wióry albo plastry. Jeżeli jednak potrzebna nam jest właśnie szatkowana kapusta, tradycyjna tarcza w zupełności nam wystarczy.