Krajalnica do chleba zelmer

Krajalnica do sera to narzędzie gastronomiczne używane także w fabrykach restauracyjnych kiedy i sklepach spożywczych. W grupie firmy kwalifikują się na zakup urządzenia służącego do cięcia sera oraz wędlin. Należy zawsze mieć, że krajalnica do sera powinna mieć teflonowe ostrze zapobiegające łączeniu się plastrów sera do noża.

Gdzie spotkamy krajalnicę?
Krajalnice brane w zakładach gastronomicznych takich jak restauracje, firmy cateringowe, zakłady zbiorowego żywienia przedstawiają się dużo większą skutecznością niż urządzenia dedykowane do działalności w interesie, gdzie używane są również do cięcia mniejszych liczby towarów. Wyjątkiem są hipermarkety, gdzie sery krojone są nie dopiero na życzenie klienta, ale także oferowane w formie krojonej na terenach samoobsługowych.

oprogramowanie do zarządzaniaOprogramowanie do zarządzania magazynem i logistyką | Systemy ERP | POLKAS

Krajalnice do sera
Krajalnica do sera powinna zapewniać prostotę i skuteczność pracy dzięki ostrym nożom oraz umożliwiać krojenie grawitacyjne, podczas którego gotowe plasterki kładą się w z głowy danym miejscu. Jeżeli krojony produkt jest być pakowany w celu dalszej sprzedaży możemy ustawić ilość potrzebnych plastrów, jaka będzie dawana przez urządzenie. Istnieje zatem propozycja posiadana przez urządzenia automatyczne. Końcówkę produktu i możemy wygodnie kroić używając w tym planu nasadkę dociskową dobraną do urządzenia. Zakres regulacji grubości krojonych plastrów ma od 0 do 28 mm. Wymiary ostrza wynoszą zwykle 250 do 300 mm. Szczególnie istotne istnieje te zapewnienie bezpieczeństwa pracy użytkownika i uniknięcie nadmiernego obciążenia pracownika, żebym nie powodować nadmiernego zmęczenia spowodowanego długim czasem obsługiwania urządzenia.
Krajalnice do sera w większości zrobione są z aluminium – czynniki będące relacja z produktami żywnościowymi z eloksalowanego aluminium, a substancja z aluminium lakierowanego. Dzięki temu są one naturalniejsze, ale jeszcze zapewniają użytkownikowi stabilność podczas pracy.