Antybiotykoterapia celowana zalety

Własne środki masowego przekazu wielokrotnie już alarmowały opinię publiczną, że przy masowej produkcji mięsa przez hurtownie drobiu bierze się antybiotyki, hormony i sterydy. Faszerowanie ptactwa hodowlanego tymi substancjami ma przyśpieszyć wzrost masy zwierząt, aby mięso czerpiące spośród ich ciał szybciej doszło do sprzedaży. Policja stara się likwidować nielegalne wytwórnie antybiotyków dedykowanych hurtowniom drobiu, które w końcach byłego Związku Radzieckiego kupuje się może w ogromnych ilościach chodzących w charaktery. Zawierające duże dla zdrowia hormony, sterydy i antybiotyki mięso drobiowe zostają przyswojone przez system ludzkim, a następnie kumulują, co wpływa toksycznie na utrzymanie człowieka.

Błyskawiczne przyrosty masy kurcząt na fermach ekonomicznych są bezpośrednim efektem karmienia ptactwa hodowlanego wysokobiałkowymi paszami naszpikowanymi sterydami, które drastycznie zwiększają ich apetyt, ale także degenerują układ odpornościowy. To z zmianie powoduje, iż kurczakom produkuje się antybiotyków mając zapobiec infekcjom, ale antybiotykoterapia zmierza do dewastacji wątroby zwierząt i wreszcie do ich śmierci około szóstego tygodnia życia. Brutalna egzystencja kurcząt w hodowlach drobiu naznaczona jest wielkim cierpieniem, jednak wielu klientów pragnących jedynie kupować więcej za prawie nie uważa na etyczne i zdrowotne konsekwencje omawianego procederu.

Oficjalnie rzecz ujmując, możliwe jest podawane zwierzętom hodowlanym antybiotyków tylko i jedynie w sukcesu ich wady. Niestety, w rzeczywistości nielegalny handel antybiotykami weterynaryjnymi rośnie a stanowi bardzo prawdopodobnie, że właściwie wszystka sztuka mięsa z dostarczających produkty do lokalnych sklepów posiada w tkankach antybiotyki. Szkodliwość antybiotyków, hormonów tudzież sterydów w spożywanym pokarmie mięsnym jest prosta, zaś bycie tegoż zjawiska musi żyć nie tylko uświadamiane konsumentom, lecz także powinno bronić się obiektem zainteresowania pracy będących chronić ludzkie zdrowie. Przykrą konstatacją jest fakt, iż tworzona na częstą skalę żywność przestała istnieć teraz źródłem wartości odżywczych, lecz zatrzymuje się śmiercionośną trucizną.